04 Απριλίου 2009

GR-Ευρωεκλογές 3 - Επικοινωνιακή επάρκεια

Ας αρχίσουμε με την επικοινωνιακή επάρκεια. Έψαξα σήμερα στις ιστοσελίδες των κομμάτων που πρόκειται να αναλύσω για να βρω τις θέσεις τους σχετικά με τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Δεν με απασχόλησε κατ'αρχάς το περιεχόμενο των διακηρύξεων. Αυτό θα το κάνω στη συνέχεια όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου. Τα αποτελέσματα δεν με ενθουσίασαν.

Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν ακόμα τα κείμενα για τις ευρωεκλογές του 2004.

ΠΑΣΟΚ. Eκεί δεν υπάρχουν ούτε τα κείμενα του 2004, αλλά και μιά εγκύκλιος για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα.

ΚΚΕ. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει σύνδεσμος στην Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές του Ιούνη 2009.

Συνασπισμός. Και εδώ υπάρχουν ακόμα τα κείμενα για τις ευρωεκλογές του 2004.

ΛΑΟΣ. Τίποτα σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οικολόγοι-Πράσινοι. Παρόλο που στις ειδήσεις άκουσα ότι παρουσίασαν την διακήρυξη τους για τις ευρωεκλογές, οι ιστοσελίδες τους που ανασχεδιάστηκαν πρόσφατα δεν περιέχουν τίποτε ουσιαστικό (πλην των σχετικών δελτίων τύπου και της λίστας των υποψηφίων). Άσε που μου έπεσε και ο φυλλομετρητής λόγω κακού κώδικα ...

Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στην πρώτη κιόλας σελίδα υπάρχει σύνδεσμος για τις Ευρωεκλογές του 2009 με αναφορά στις θέσεις (αντίγραφο από την ιδρυτική διακύρυξη), στις μεταρρυθμίσεις, στη Συνθήκη της Λισαβόνας, και στην διακήρυξη του ELDR (Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι) για τις Ευρωεκλογές.

Δημοκρατικοί. Κι εδώ υπάρχει σύνδεσμος για τις Ευρωεκλογές στην πρώτη κιόλας σελίδα, αλλά δεν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα, απλώς λίγες λέξεις για αυτόνομη κάθοδο.

Δράση. Τίποτε σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, απλώς η αναφορά στη διακήρυξη ότι η κάθοδος του κόμματος στις ευρωεκλογές αποτελεί την πρώτη τους «παρέμβαση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Είναι το πρώτο βήμα για να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναβρούμε οι Έλληνες την ελπίδα, την αισιοδοξία, και την εμπιστοσύνη».

(συνεχίζεται)

Γνωμικά - Παροιμίες