09 Απριλίου 2007

GR-Ειδοποιοί διαφορές Ελληνικής και Βελγικής ραδιοφωνίας ...

Εκφωνήτριες
  • Στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σήμερα το πρωί - Η ώρα είναι ... Χριστός Ανέστη. Δελτίο Ειδήσεων ...
  • Στην εκπομπή Printemps Première στο πρώτο πρόγραμμα της Βέλγικης Ραδιοφωνίας (La Première) σήμερα το πρωί - Bonne fête de Paques pour ceux qui la celebrent, et puis pour le reste bon congé (Μετ. Καλό Πάσχα για όσους το γιορτάζουν, για τους υπόλοιπους καλή άδεια).

Κανονικό πρόγραμμα Κυριακής

  • ΝΕΤ - 8:00 έως 10:00 - Λειτουργία από Μητρόπολη
  • La Première - 10:00 έως 11:00 - Messe (Καθολική Λειτουργία), 11:00 έως 12:00 Et Dieu dans tout ça? (Και ο Θεός μέσα σε όλα αυτα; - μαγαζίνο φιλοσοφίας και θρησκείας που αναλύει ζητήματα της κοινωνίας και της επικαιρότητας χωρίς η έννοια της θρησκείας να περιορίζεται μόνο στην χρηστιανική αντίληψη).

Την Κυριακή του Πάσχα η ωριαία καθολική λειτουργία ακούστηκε μετά την ημίωρη λειτουργία των προτεσταντών, αλλά μεταδόθηκε και η Urbi et Orbi ευλογία του Πάπα σε απ'ευθείας σύνδεση με το Βατικανό.

Να σημειωθεί ότι κάθε Σάββατο βράδυ από τις 19:00 έως τις 20:00 έχει μια ημίωρη εκπομπή εξωεκκλησιαστικής (laic) φιλοσοφίας και ηθικής και μια ημίωρη εκπομπή της Προτεσταντικής εκκλησίας, ενω την ίδια ώρα την Κυριακή έχει μια ημίωρη εκπομπή της Καθολικής εκκλησίας και μια ημίωρη εκπομπή, εναλλάξ, τη μια εβδομάδα των Ισραηλιτών και την επόμενη εβδομάδα της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Γνωμικά - Παροιμίες