26 Μαρτίου 2010

EN-Philosophy über alles


For more serious analyses of recent events pertaining to the European Economic and Monetary Union i.e. the €uro, please refer to the Coulisses de Bruxelles blog (in French) or the Charlemagne's notebook blog (in English).

22 Μαρτίου 2010

GR-Αντίο στη Χρυσηΐδα ...

Πριν από λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε τη Χρυσηΐδα Σπαχή στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας. Μια δυναμική κοπέλλα 33 χρονών, γεμάτη ζωή έφυγε ξαφνικά εξαιτίας μιας πνευμονικής εμβολής που τη χτύπησε σε ώρα δουλειάς. Λαμπρή Πολιτικός-Μηχανικός, που εργαζόταν στην εταιρεία Atkins για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπαικών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Ως υπεύθυνη έργου για την πιλοτική διαχείριση του Διάδρομου της Διαδρομής 38, θα έπερνε την εβδομάδα που έφυγε το βραβείο για την βελτίωση των δρομολογίων των λεωφορείων στο Λονδίνο (από το έργο έχει προκύψει βελτίωση κατά 28% στους χρόνους διαδρομής των λεωφορείων και 30% στον γενικό χρόνο διαδρομής με οιοδήποτε μεταφορικό μέσο).

Γνωρίζαμε την Χρυσηΐδα επειδή η αδελφή της η Ελισσάβετ ήταν συμμαθήτρια της μεγάλης μας κόρης. Τα νέα της εμβολής μας άφησαν εμβρόντητους όπως και όλους τους γνωστούς και φίλους. Η οικογένειά της αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την κοινωφελή οργάνωση «Πάνος – Βοήθεια στα παιδιά» (ή Panos4Life), που είχε δημιουργηθεί το 2004 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, συμμαθητή της Χρυσηΐδας, ενός ταλαντούχου νέου που έφυγε αφού πάλεψε θαρραλέα με τον καρκίνο. Μετά την ανεπάντεχη απώλεια της Χρυσηΐδας μελετάται να μετονομαστεί η οργάνωση σε «Πάνος&Χρυσηΐδα -Βοήθεια στα παιδιά» (ή Panos&Cressida4Life).

Αντίο Χρυσηίδα! Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας.

Γνωμικά - Παροιμίες