22 Απριλίου 2009

GR-Ευρωεκλογές 5 - Απογοητευτική εικόνα

Διαπιστώνω ότι σήμερα, ενάμισυ μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές, μόνον ένα κόμμα, οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, και έχουν σαφείς θέσεις με ευρωπαϊκή διάσταση. Το ψηφοδέλτιο συγκροτήθηκε με ψηφοφορία των μελών κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι το καλύτερο αφού ψηφιζουμε με «λίστα» και όχι με «σταυρό». Εύκολα μπορεί να βρει κανείς και τα βιογραφικά των υποψηφίων καθώς και τις προσωπικές τους θέσεις για τις επερχόμενες εκλογές.

Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει και ο ΣΥΝ, που σύμφωνα με τα σχόλια αναγνώστη σε αυτό το ιστολόγιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που οι υποψήφιοι ορίστηκαν με ψηφορία των μελών του ΣΥΝ, επίσημα δεν υπάρχει ακόμα πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένω ανυπόμονα να δω αντίστοιχα στοιχεία δημοκρατικότητας και από τα υπόλοιπα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου και των ιστολογίων, αγωνίζονται να συγκροτήσουν τις λίστες τους, εν πολλοίς με αδιαφανείς διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές.

4 σχόλια:

Γιώργος Καρατσιουμπάνης είπε...

"Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τα σχόλια αναγνώστη σε αυτό το ιστολόγιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΝ. Παρόλο που οι υποψήφιοι ορίστηκαν με ψηφορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, επίσημα δεν υπάρχει ακόμα πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ."

όπου διαβάζετε ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ αντιστρέψτε τα και θα είναι σωστά!
:)

Takis Alevantis είπε...

Ευχαριστώ. Η διόρθωση έγινε!

doctor είπε...

Τάκη τι κάνεις; Χρόνια πολλά.

Νομίζω ότι η πεμπτουσία των ευρωεκλογών είναι να γίνουν πανευρωπαϊκά ψηφοδέλτια και πανευρωπαϊκά κόμματα, δηλαδή οι μετεκλογικές συμμαχίες του ευρωκοινοβουλίου να κατεβαίνουν προεκλογικά σε κοινό ψηφοδέλτιο.
Αυτό νομίζω ότι θα εξακοντίσει και το ενδιαφέρον του κόσμου και θα είναι η αρχή μιας ουσιαστικής σφυρηλάτησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας που θα αρχίσει σιγά σιγά να ισοσκελίζει τις εθνικές καθιστώντας τις περιφερειακές.

doctor

Takis Alevantis είπε...

Ευχαριστώ Δημήτρη και ανταποδίδω.

Πανευρωπαϊκά κόμματα υπάρχουν και λειτουργούν σχετικά καλά. Το πρόβλημα είναι η εκπροσώπησή της χώρας μας στο πλαίσιο αυτών των κομμάτων και η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τις ευρωπαΊκές πολιτικές. Δυστυχώς ο ισχνός διάλογος που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν αφορά τις ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά τις ικανότητες (ή μη ) των ελληνικών κομμάτων να διαχειριστούν τα προβλήματα στην Ελλάδα.

Γνωμικά - Παροιμίες