30 Ιανουαρίου 2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ζώα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. 6ο ένθετο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καθημερινότητα των πολιτών στην εκπομπή «Αποδράστε» με την Ευτυχία Πενταράκη, μια πρόσχαρη, ευγενική και με χαμογελαστή φωνή, επαγγελματία δημοσιογράφο. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 12 μέχρι τις 2 (το μεσημέρι ...) στον χανιώτικο σταθμό Γαύδος 88.8.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στην οποία αναφερθήκαμε στις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ζώα.



Περισσότερες πληροφορίες:
  • Το άρθρο 13 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων στις εκτροφές που προβλέπει πέντε ελευθερίες (από πείνα και δίψα, από ταλαιπωρία, από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, από φόβο και αγωνία, καθώς και ελευθερία έκφρασης της κανονικής συμπεριφοράς) καθώς και μείωση των αδέσποτων. 
    • Στο αγρόκτημα: Κανονισμός (EE) 2017/625 για τους επίσημους ελέγχους και τις άλλες επίσημες δραστηριότητες που διενεργούνται με σκοπό την εξασφάλιση της εφαρμογής της νομοθεσίας για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές και των κανόνων για την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
    • Κατά τη μεταφορά: Κανονισμός (EE) 2017/625, Ενοποιημένο μηχανογραφικό κτηνιατρικό σύστημα TRACES (ιχνηλασιμότητα και ταχεία αντίδραση σε περίπτωση ζωονόσου)
    • Κατά τη θανάτωση: Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1099/2009 για την προστασία των ζώων κατά τη θανάτωσή τους.  Εκλαϊκευμένες οδηγίες για τα διάφορα είδη ζώων.(με
  • Ζώα συντροφιάς: Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 576/2013, σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς – σήμανση (τσιπάκι), διαβατήριο (για σκύλους, γάτες και ικτίδες), αντιλυσσικό εμβολιασμό (και θεραπεία εχινοκόκκου για σκύλους που θα επισκεφτούν Βρετανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Φιλανδία και Νορβηγία).
  • Κατοικίδια ζώα και κάπνισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γνωμικά - Παροιμίες