20 Φεβρουαρίου 2020

Ευρωπαϊκή Ένωση και προστασία από καταστροφές

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020. 9ο ένθετο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καθημερινότητα των πολιτών στην εκπομπή «Αποδράστε» με την Ευτυχία Πενταράκη, μια πρόσχαρη, ευγενική και με χαμογελαστή φωνή, επαγγελματία δημοσιογράφο. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 12 μέχρι τις 2 (το μεσημέρι ...) στον χανιώτικο σταθμό Γαύδος 88.8.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στην οποία αναφερθήκαμε στις πολιτικές και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των πολιτών από καταστροφές.



Περισσότερες πληροφορίες:

Καταστροφή είναι ένα ατύχημα, μια έκτακτη ανάγκη, ένα συμβάν, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί περισσότερους πόρους από όσους διατίθενται. Παράδειγμα: πυρκαγιά σε ντισκοτέκ στο Βόλενταμ της Ολλανδίας (2001) με 182 εγκαυματίες μερικοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Βέλγιο και τη Γερμανία.
  • Μετά την καταστροφή – Αποκατάσταση. Ταμείο Αλληλεγγύης (για αποκατάσταση υποδομών) το οποίο ενεργοποιείται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές (ζημίες > 3 δις € ή > 0,6% Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα) ή σε περιφερειακές φυσικές καταστροφές (ζημιές > 1,5% ΑΕγχΠ ή >1% σε εξόχως απόκεντρη περιοχή). Απόρριψη της αίτησης αν το κράτος μέλος δεν έχει εφαρμόσει ορθά την ενωσιακή νομοθεσία για την πρόληψη και τη διαχείριση κινδύνου καταστροφών που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φύση της εκδηλωθείσας φυσικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γνωμικά - Παροιμίες