02 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά 2012 ...

Στις ευχές μου για το 2011 είχα παρομοιάσει τη «χρονιά σαν έναν δρόμο γεμάτο λουλούδια αλλά και τσουκνίδες ή και αγκάθια. Κάθε όμορφη στιγμή ένα πολύχρωμο τριαντάφυλλο, μια ευωδιαστή γαρδένια, ένας μεθυστικός βασιλικός. Κάθε στεναχώρια, κάθε θλίψη, ένα αγκάθι.»

Δυστυχώς, το 2011 τελείωσε με αρκετές στεναχώριες. Βαριές αρρώστιες χτύπησαν στενούς συγγενείς και τις οικογένειες πολύτιμων φίλων. Διαζύγια αγαπημένων προσώπων που δυστυχώς φαίνεται πως θα προκαλέσουν πολύ πόνο και ανώφελα παιδικά τραύματα. Με θλιβερή υπόκρουση μια πρωτοφανή κρίση αξιών, εμπιστοσύνης και ηθικής, η οποία πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική κρίση που επηρεάζει πολύ κόσμο σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος προσπάθησα να ευχηθώ με άλλον τρόπο, προσπαθώντας με τις μικρές μου δυνάμεις να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Υποστηρίζοντας κάποιες επιχειρήσεις από τα Χανιά να συμμετάσχουν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών με προϊόντα ποιότητας (λάδι και βαλσάμικο, μέλι και ρακόμελο, ελιές και κριτσίνια, αλλά και βότανα (μαλοτήρα, δίκταμο, φασκόμηλο) από τα κρητικά βουνά και άνθος αλατιού από τις παραλίες της Κρήτης. Γράφοντας κάθε εβδομάδα στα «Χανιώτικα Νέα» μια στήλη με ιδέες και συμβουλές για την Προστασία του Πολίτη και την Καθημερινότητα, που αναδημοσιεύω σε τούτο το ιστολόγιο. Εισηγούμενος κάποιες δράσεις στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών. Και αγωνιζόμενος πάντα για ένα καλύτερο 112, έναν ευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων που να παρέχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης υψηλής ποιότητας.

Το 2012, αν και δίσεκτο, είναι ωστόσο Διεθνές Έτος των Συνεταιρισμών, Διεθνές έτος της Αειφόρου Ενέργειας για όλους και Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Προσφέρει σε όλους ευκαιρίες για εθελοντική προσφορά, έτσι ώστε να περισσέψουν τα τριαντάφυλλα κι οι μυρωδάτοι βασιλικοί (σαν του φίλου μου του Βαγγέλη στα Τσικαλαριά) και όχι τ'αγκάθια κι οι τσουκνίδες.

Εύχομαι σε όλους ένα 2012 γεμάτο λουλούδια προσφοράς, αγάπης και αλληλεγγύης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γνωμικά - Παροιμίες